Aandachtspunten bij het maken van een keuze


De keuze aan hosting providers is zeer groot waardoor je door de bomen soms het bos niet meer ziet. Nu je op zoek gaat naar een zijn er gelukkig wat punten waar je op kunt letten. Deze zijn:
– de behoeften die je als website bezitter hebt: iemand die voldoende itc kennis heeft om zelf een website te beheren zal immers minder vaak de hulp van zo een provider inroepen bij problemen. Ook zal hij of zij gemakkelijker en vlotter met de content management systemen van de provider weten om te gaan dan degene die zich nimmer in het bouwen van een website heeft verdiept;
– de complexiteit van je website: is het een website waarop je slechts tekst, plaatjes en zo nu en dan een video deelt of is je website dynamischer en bijvoorbeeld gericht op het verkopen van producten?
– het aantal bezoekers dat je verwacht en de manier waarop de interactie tussen jullie zal plaats vinden;
– de hoeveelheid data dat je gemiddeld zal gebruiken; en
– of je het erg vindt om je website op een server met meerdere websites te plaatsen (shared hosting) of het liever apart hebt staan (dedicated hosting). Weet je zelf al alles af van servers en het beheren, veilig houdenen inrichten daarvan, dan is een Virtual Private Server (VPS) het hosting type dat wellicht het best bij je past.

Natuurlijk speelt het budget dat je beschikbaar hebt voor het hosten van je website ook een rol. Gelukkig zijn er hosting pakketten in verschillende prijsklassen beschikbaar. Wij informeren je daarom graag over onze mogelijkheden.

Geef een reactie